Ziua 1
Zbor spre Toscana
Dupa aterizare va veti indrepta catre hotelul Le Cerbaie 3* sau similar pentru cazare si acomodare.

Ziua 2
Excursie la Lucca Pisa (inclus)
Mic dejun la hotel si plecare spre Lucca, un oras cu 81.862 de locuitori din regiunea Toscana, Italia, fiind de asemenea capitala provinciei cu acelasi nume. Istoria orasului Lucca merge pana in timpurile Etruscilor si ale Romei Antice; perioada de aur a orasului a fost in era Gotica de dinaintea Renasterii, cand Lucca poseda inca multe monumente din acea perioada. Oraselul are 9 porti de intrare (Porta Santa Maria, Porta San Jacopo alla Tomba, Porta Elisa (dedicata Elisei Baciochi), Porta San Pietro, Porta Sant Anna, Portta Vitorria Emanuelo, Porto San Donato, Porto San Geriaso, Portone dei Borghi. Veti continua spre Pisa pentru a admira monumentele sale: Catedrala, Baptisteriul, Torre pendente, unele dintre monumentele italiene cele mai cunoscute din lume. Intoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 3
Excursie la Siena (excursie optionala)
Mic dejun la hotel si plecare spre Siena - considerat unul dintre cele mai frumoase orase italiene. Vizitati centrul istoric al Sienei, care este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO (Duomo, Catedrala, Piazza del Campo). Veti fi fermecati de atmosfera monumentelor medievale, gotice din Piazza del Campo, construite intre secolele 12 si 15. Catedrala Siena este in stil romanico-gotic si este considerata una dintre cele mai frumoase din Italia. Dupa-amiaza timp liber pentru cumparaturi si apoi intoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 4
Excursie la Florenta (se achita la fata locului)
Mic dejun la hotel si apoi plecare spre Florenta pentru a vizita centrul istoric: Piazza del Duomo, Catedrala, Baptisteriul, Piazza Della Signoria, Palazzo Vecchio, Ponte Vecchio. Influenta culturala si istorica a Florentei este uluitoare. Perioada de glorie a Florentei in arta, cultura si comert international a inceput in secolul al XIII-lea si a culminat in secolul al XV-lea sub familia Medici, care a condus orasul pana la sfarsitul secolului al XVIII-lea. Florenta este considerata leaganul Renasterii, unde au trait si au creat maestrii precum Leonardo da Vinci, Giotto si Michelangelo. Datorita lor s-a imbogatit istoria si mostenirea culturala a acestui oras captivant. In 1982, acest minunat oras a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO. Dupa amiaza veti avea timp liber la dispozitie. Intoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 5
Excursie la Insula Elba (excursie optionala)
Mic dejun la hotel, apoi plecare spre portul din Piombino. Excursie cu barca la Portoferraio, cel mai mare oras de pe insula. Veti vizita frumoasa insula, care este bogata in districte viticole. Pitorescul oras Portoferraio, ale carui cladiri sunt situate pe panta unui deal este inconjurat de mare din trei parti. De numele insulei Elba se leaga primul exil al lui Napoleon din perioada 1814 - 1815. Perioada in care Napoleon a guvernat Elba a fost infloritoare pentru insula, acesta punand bazele infrastructurii care sustinea industria exploatarii fierului si realizand o serie de reforme economice. Dupa-amiaza intoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 6
Excursie la Cinque Terre (se achita la fata locului)
Mic-dejun. Astazi intram in patrimoniul cultural mondial Cinque Terre. Prima oprire va fi la Monterosso, cel mai mare orasel, singurul cu plaja cu nisip, un oras fermecator ascuns intr-un mic golf. Regiunea Cinque Terre este impartita in cinci orase: Riomaggiore (orasul via del Amore), Manarola (orasul cu Apusul Magic), Vernazza (orasul in forma de nava), si Monterosso al Mare (orasul cel mai mare). In continuare veti merge cu trenul de-a lungul Coastei pana la Portovenere, inainte de a va intoarce prin Golfo dei Poeti la hotel pentru cazare.

Ziua 7
Excursie VOLTERRA SAN GIMIGNANO (excursie optionala)
Mic-dejun la hotel si plecare spre Volterra. Stradutele de aici spun povesti pe care le poti descoperi in tihna. Cladirile pietruite, de culoarea untului si strazile in panta ascund numeroase magazine care mai de care mai cochete. In piatete, terasele par neincapatoare pentru turisti. Atmosfera este una placuta iar plimbarea pe stradutele in panta o sa va puna rezistenta la incercare. Volterra a devenit mult mai cunoscut odata cu lansarea filmului Twilight Saga, locatia de aici fiind cel mai sigur loc pentru vampiri. Locul este renumit si pentru obiectele realizate din material albastru (bijuterii, obiecte pentru decor, vase si suveniruri). Acestea sunt motivele pentru care Volterra este numit orasul vampirilor si al alabastrului. La sfarsit, turul continua spre San Gimignano, renumit pentru aspectul sau medieval, care incanta si atrage multi turisti cu numeroasele sale turnuri. Initial au fost 72, dar au mai ramas doar 14. Timp liber pentru pranz. Dupa-amiaza vizitati o crama pentru degustare de vinuri. Intoarcere la hotel pentru cazare.

Ziua 8
Zborul de intoarcere spre casa
Dupa servirea micului dejun la hotel veti fi transferati la aeroport pentru zborul de intoarcere catre Bucuresti. *Numar minim de participanti 20 persoane.
*Programul circuitului poate suferi modificari in functie de ora de plecare, de evenimentele locale sau de orice alte circumstante externe.


Servicii incluse:
Zbor dus-intors Bucuresti-Rom/Bologna cu bagaj de cala si de mana
Taxe de aeroport: 150 euro/pers
Transfer aeroport-hotel-aeroport
Ghid vorbitor de limba romana
Cazare 7 nopti la hotel de 3*
Mic dejun
Circuit cu autocar modern conform program

Servicii neincluse:
Pachet demipensiune: 99 euro/pers
Pachet 3 excursii optionale (zilele 3, 5 si 7): 179 euro/pers
Pachet COMBO (demipensiune + excursii optionale): 249 euro/pers
Asistenta medicala si storno pandemie 1-69 ani: 33 euro/pers
Asistenta medicala si storno pandemie 70-99 ani: 54 euro/persBacsisurile pentru ghizi locali si soferi: 25 euro/persoana (se achita la fata locului)

Conditii de plata
La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare
Diferenta se achita cu cel putin 45 de zile inainte de data inceperii excursiei


Circuit Toscana 2024 8 zile


vezi mai multe

Camera Dubla, Cazare 7 nopti hotel de 3*
Taxe de aeroport si combustibil 150 euro/pers
Transfer aeroport-hotel-aeroport
Mic dejun
Ghid turistic vorbitor de limba romana
Excursie LuccaPissa
Transport Avion AEROITALIA Bucuresti - Roma
Transport Avion RYAN AIR Roma - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Circuit Toscana 2024, Toate locatiile, Italia

Verifica tarife si disponibilitate