Ziua 1
Bucuresti - Lima via AmsterdamOra 05:00 - Intalnire pe aeroportul Otopeni cu reprezentantul Europa Travel la ghiseul de check-in KLM si imbarcare pentru zborul KL15372 catre Lima, via Amsterdam, programat la ora 07:00.Sosire la Amsterdam la ora 08:55 si decolare catre Lima la ora 12:35, cu zborul KL 743; sosire la Lima la ora 18:05. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare in Lima.Lima detine o arhitectura impozanta, un trecut glorios si oameni ospitalieri. Este capitala si cel mai mare oras al Republicii Peru, fiind, de asemenea, capitala Provinciei Lima. Este centrul comercial, industrial, financiar si cultural al tarii. Orasul este localizat in vaile dintre raurile Chillon, Rimac, Lurin, pe coasta de vest a tarii la Oceanul Pacific.

Ziua 2
LimaMic dejun. Vom incepe ziua cu un tur panoramic de oras, ce va include: Piata Mare, Plaza de Armas, Palatul Guvernului, Primaria, Palatul Arhiepiscopal, Piata San Martin, Catedrala si Biserica San Francisco, San Isidoro, Miraflores - Parcul Central si Parcul Iubirii. De asemenea vom vizita Muzeul de Antropologie si Arheologie. Lima este cunoscut si ca Orasul Regilor. Cazare in Lima.

Ziua 3
Lima - CuzcoMic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Cuzco - cel mai vechi oras locuit permanent din America de Sud si care timp de secole a fost capitala spirituala si administrativa a celui mai mare imperiu de pe acest continent. Cazare in Cuzco.

Ziua 4
Cuzco - Valea Sacra a IncasilorMic dejun. Astazi avem ocazia sa descoperim imprejurimile sau sa participam la o excursie optionala in Valea Sacra a Incasilor. Pe drum ne vom opri la Awanacancha, dupa care vom explora Pisac, un sat traditional andean a carui principala atractie este Bazarul. Masa de pranz la un restaurant local. Dupa-amiaza, excursia continua spre Ollantaytambo, un oras plin de culoare si spirit traditional. Ajunsi in Valea Sacra, vom putea admira strazi pavate cu piatra, depozite de piatra si terase agricole ce incep de la poalele muntilor si care se inalta usor pe crestele acestora. Cazare in Cuzco.

Ziua 5
Cuzco - Machu PicchuMic dejun. Astazi vom descoperi Machu Picchu - inconjurat de terase agricole, pare sa fi fost folosit de incasi fie ca oras ceremonial secret, fie ca oras de vacanta. Machu Picchu este asezat intr-o zona muntoasa, intre doua varfuri, la circa 80 km nord-vest de localitatea Cuzco. Aceste extraordinare ruine precolumbiene au 18 km patrati de constructii terasate si sunt legate intre ele de 3000 de trepte.Transfer la gara din Ollantaytambo pentru deplasarea catre Aguas Calientes. Dupa ce vom ajunge in Aguas Calientes vom fi transferati cu autocarul pana la cota de 2300 metri. Odata ajunsi, vom vizita impreuna cu ghidul Piata Principala, Turnul Circular, Ceasul Solar, Camerele Regale, Templul celor Trei Ferestre. Intoarcere in Cuzco pe aceeasi ruta. Cazare in Cuzco.

Ziua 6
CuzcoMic dejun. Vom pleca intr-un tur de oras panoramic si pietonal in care vom vizita principalele atractii din Cusco. Turul include Plaza de Armas - Huacapayta, piata principala a orasului, locul unde se afla si celebra catedrala si unde vei putea admira constructiile coloniale ce au ca piatra de temelie vechi ziduri incase, Catedrala din Cusco si Templul Coricancha.Vom vizita cel mai impresionant sit arheologic din imprejurimile orasului Cusco: Sacsayhuaman, un exemplu al abilitatilor si tehnicilor de constructie incase. Orasul Cusco a fost conceput in forma unei pume, animalul sacru al incasilor, al carei cap era Sacsayhuaman, principalul sau centru religios. Astazi s-au pastrat doar peretii exteriori pozitionati in zig-zag pentru a imita dintii ascutiti ai pumei. Multe dintre blocurile de piatra folosite la ridicarea zidurilor sunt incredibil de mari, avand pana la 3,5 m inaltime si o greutate estimata de 300 tone. Ca toate constructiile incase, pietrele se imbina perfect, fara ajutorul mortarului.Cazare in Cuzco.

Ziua 7
Cuzco - PunoMic dejun. Vom fi transferati catre cursa de linie ce ne va duce la Puno, cu scurt popas la Andahuaylillas, unde vom vizita biserica San Pedro de Andahuaylillas, supranumita Capela Sixtina a Americii, datorita plafonului policrom bogat decorat. Ne vom opri apoi pe malul raului Urubamba pentru a vizita Raqchi, un vechi sanctuar incas, dedicat zeului Viracocha. Structura cea mai impresionanta a sitului este Templul Viracocha, cu o fundatie clasic incasa, din piatra de mari dimensiuni, peste care este ridicata o constructie din chirpici. Ultima vizita va fi la Pukara, un sit arheologic pre-colonial, caracterizat prin prezenta unor piramide de mari dimensiuni. Aici vei vizita muzeul ce gazduieste numeroase artefacte din acea perioada, apartinand si complexului arheologic de la Kalasaya. Satul este cunoscut de asemenea si pentru ceramica traditionala, numita Torito de Pukara.Cazare in Puno.

Ziua 8
Puno - Titicaca - Insula Soarelui - BONUS MASA DE PRANZMic dejun. O zi pentru vizitarea Lacului Titicaca, cu celebrele insule Uros, locuite de etnici quechuas.Civilizatia Uros se regaseste pe un numar de 42 de insule plutitoare de stuf.Urmatoarea oprire o facem pe Insula Taquille, unde ne vom bucura de privelistea lacului strajuit de munti, daca te incumeti sa urci cele 600 de trepte pana la punctul cel mai inalt al insulei. Masa de pranz inclusa.Cazare in Puno.

Ziua 9
Puno - LimaMic dejun. Transfer la aeroportul Juliaca pentru zborul catre Lima. La sosire, transfer la hotel. Excursie optionala la Muzeul Aurului si cina traditionala in faimosul cartier Barranco. Cazare in Lima.

Ziua 10
Lima - Sao PauloMic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor catre Sao Paulo. Sao Paulo este cel mai mare oras din Brazilia, cu o populatie de peste 20 de milioane de oameni. Este numit dupa Sfantul Paul din Tars. Sao Paulo, pe care locuitorii il numesc Sampa, este capitala culturala, financiara si intelectuala a Braziliei. Acesta ofera o viata de noapte vibranta si experiente unice. Sao Paulo este cunoscut pentru bogatia si, in acelasi timp, pentru decalajul inegal intre bogati si saraci. Cazare in zona Sao Paulo.

Ziua 11
Sao PauloMic dejun. Astazi vom avea o zi la dispozitie in Sao Paulo si vom incepe cu un tur de oras, cu dupa amiaza libera pentru cumparaturi sau diverse activitati cu ghidul. Cazare in zona Sao Paulo.

Ziua 12
Sao Paulo - IguassuMic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Iguassu. Sosire si cazare in Iguassu.Vom vizita Parcul National Iguassu, ce se afla pe lista celor Sapte Minuni Noi ale Lumii, fiind considerat de UNESCO o zona de mare importanta, atat din punct de vedere cultural, cat si natural. Situat in Argentina, Parcul National Iguassu trece dincolo de granitele tarii, printr-o zona salbatica ce se extinde in Brazilia si asupra careia ambele tari isi proclama suveranitatea. Parcul reprezinta biomasa cea mai bogata de pe planeta. Cascadele se pot admira de pe pasarele construite special. Traversand poduri, scari si carari pline de vegetatie, ne bucuram de privelistea magnifica a abisului spectaculos numit Gatul Diavolului, caderile de apa avand inaltimea de 80 de metri. Cazare in Iguassu.

Ziua 13
Iguassu - Buenos AiresMic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Buenos Aires. Sosire in Buenos Aires. Cu bulevarde largi, parcuri inverzite, cladiri impozante, o cultura variata si o viata de noapte animata, Buenos Aires aminteste de Paris sau Barcelona. In ciuda influentelor sale europene, Buenos Aires este un oras unic. Cazare in Buenos Aires.

Ziua 14
Buenos AiresMic dejun. Turul panoramic va cuprinde cartierele Palermo si Recoleta, Teatrul Colon, Bulevardul 9 Iulie, Plaza de Mayo, Primaria, Catedrala Metropolitana, Guvernul, Casa Rosada, Sediul Congresului National, cartierele Montserrat, San Nicolas, San Telmo si Cartierul La Boca. Optional, cina cu spectacol de tango argentinian.Cazare in Buenos Aires.

Ziua 15
Buenos Aires - TigreMic dejun. Ne indreptam spre Tigre, pe drum admirand privelistea asupra lui Rio de la Plata (raul care separa Argentina de Uruguay). Odata ajunsi in Tigre ne vom imbarca pe o barca cu care vom face turul Tigre River Delta, o adevarata oaza de liniste pentru locuitorii din Buenos Aires. Delta formata de raul Parana este unul dintre locurile favorite pentru constructia caselor de vacanta a rezidentilor din Buenos Aires. Dupa vizitarea deltei vom face o scurta pauza in port.Ne intoarcem in Buenos Aires, trecand prin prosperul cartier San Isidro, unde vom vizita Catedrala San Isidro. Vizitam apoi unul dintre cele mai frumoase si misterioase locuri ale orasului, cimitirul Recoleta, un adevarat muzeu in aer liber. Pe drum spre Recoleta vom trece prin cartierul Palermo. Cazare in Buenos Aires.

Ziua 16
Buenos Aires - Rio de Janeiro - Ginga Tropical ShowMic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Rio de Janeiro. Tur panoramic de oras: Golful Guanabara, Catedrala San Sebastian, Biserica Candelaria, Biblioteca Nationala, Teatrul Municipal, Muzeul de Arta, stadionul Maracana, Sambadrome, Plajele Ipanema, Leblon si Copacabana.Seara, optional, putem alege sa absorbim ritmul culturii braziliene la Ginga Tropical Show! Simte atmosfera electrizanta a celebrului carnaval din Rio cu acest spectacol de aproximativ o ora si jumatate care imbina muzica, dansul si costumele extravagante intr-un SHO W de neuitat! Inainte de inceperea spectacolului se va lua cina (inclusa) la un restaurant local unde vom savura bucataria braziliana si specialitati locale.Cazare in Rio de Janeiro.

Ziua 17
Rio de Janeiro - Muntele Corcovado si SugarloafMic dejun. Timp liber in Rio de Janeiro sau excursie optionala la Muntele Corcovado si Sugarloaf. Dupa ce vom fi preluati de la hotel cu autocarul vom continua plimbarea cu trenuletul prin padurea tropicala Tijuca si vom urca pe muntele Corcovado, la statuia lui Iisus (710 m) - panorama Rio de Janeiro. Deplasare cu autocarul si urcare cu telecabina pe stanca (400 m) Pao de Acucar (Capatana de Zahar), unde vom putea admira panorama orasului. Cazare in Rio de Janeiro.

Ziua 18
Rio de Janeiro - Bucuresti via AmsterdamMic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti, via Amsterdam. Decolare in jurul orei 18:50 din Rio de Janeiro cu zborul Companiei KLM, KL 749, sosire in Amsterdam a doua zi la ora 10:30; decolare din Amsterdam la ora 20:45 cu zborul KL 1379 si sosie in Bucuresti la ora 00:30.


Itinerariu: Lima - Cuzco - Cuzco - Valea Sacra a Incasilor - Machu Picchu - Puno - Titicaca - Insula Soarelui - Sao Paulo - Iguassu - Buenos Aires - Rio de Janeiro


Servicii incluse
Bilete de avion Bucuresti - Rio de Lima - , via Amsterdam, compania KLM, cu bagaj ce include un bagaj de mana(geanta mica- 7kg ) si un bagaj de cala(maxim 23kg).
Bilet de avion Lima - Cuzco, compania LCP Peru, cu un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala.
Bilet de avion Puno - Lima, compania Latam Airlines, cu un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala.
Bilete de avion Lima - Sao Paulo, compania Latam Airlines, cu un bagaj de mana si un bagaj de cala.
Bilete de avion Sao Paulo - Iguassu, compania Latam Airlines, cu un bagaj de mana si un bagaj de cala;
Bilete de avion Iguassu - Buenos Aires, compania Latam Airlines, cu un bagaj de mana si un bagaj de cala.
Bilete de avion Buenos Aires - Rio de Janeiro, compania Latam Airlines, cu un bagaj de mana si un bagaj de cala.
Taxele de aeroport, pentru toate segmentele de zbor(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion).
17 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 3* si 4*.
Mesele prevazute in program.
Tururile si transferurile prevazute in program, cu autocar/microbus, inclusiv tururile panoramice in Lima, Cuzco, Sao Paulo, Buenos Aires, Rio de Janeiro.
Excursia Cuzco - Puno.
Croaziera pe Lacul Titicaca(barca cu motor).
Turul Tigre River Delta.
Transfer la Insula Soarelului (barca cu motor).
Vizita cu ghid local la Iguassu, intrarile in Pacul National, partea braziliana si partea argentiniana.
Excursie la Machu- Picchu, incluzand transferurile, biletele de tren, intrarile si autocarul local.
Asistena turistica in limba romana - ghid roman.


Nu sunt incluse
Excursiile optionale.
Asigurarea storno si asigurarea medicala.
Intrarile la obiectivele turistice ce nu au fost mentionate ca fiind incluse, se achita local.
Alte servicii neincluse in program.
Taxa de oras - se achita la receptia hotelului (aproximativ 2 euro/persoana/zi).
Bacsis pentru sofer si ghid - se achita local (aproximativ 3 eur de persoana/zi).
Informatii utile
Grup minim: 25 persoane.
Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. Viza turistica se obtine inainte de calatorie.
Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
Transportul local este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
Pentru alte conditii de calatorie in contextul actual COVID-19, va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).Excursii optionale:
Muzeul Aurului si cina traditionala in faimosul cartier Barranco, Lima  60 euro /adult
Include autocar local, bilete de intrare, insotitor de grup.
Muzeul aurului din Lima este una dintre cele mai faimoase atractii ale capitalei peruane. Muzeul a fost infiintat in anul 1968 pe baza colectiilor de aur si arme ale celui mai cunoscut filantrop al acelor vremuri, Miguel Gallo. Astazi, colectia muzeului cuprinde aproximativ 25.000 de exponate, dintre care peste 8.000 sunt bijuterii din aur. Aici puteti vedea coliere, cercei, coronae dar si obiecte din pietre pretioase: smaralde, perle, lapis. In muzeu se poate vedea mumia lui Ruler Sipan una dintre primele mumii incase descoperite in anul 1987. Aici se mai pot observa arme si armuri ale Europei medievale, ale samurailor japonezi, colectie ce se intinde pe doua etaje ale cladirii. Dupa ce incheiem vizita la muzeu, vom servi cina intr-unul dintre restaurantele din cartierul Barranco, cartier faimos pentru desenele de pe zidurile cladirilor. Aici vom incerca preparate traditionale cum ar fi Ceviche, Causa sau faimoasa bautura traditionala Chicha Morada.


Valea Sacra a Incasilor    89 euro /adult
Include autocar local, bilete de intrare, insotitor de grup.
Valea Sacra a Incasilor sau Valea Urubamba se afla in Muntii Anzi, in apropierea orasului antic Machu Picchu. Conform documentelor, in trecut, aceasta era considerata inima Imperiului Incas.
Ceea ce atrage numerosi vizitatori in Valea Sacra este multitudinea de ruine si statui ramase de pe vremea incasilor, dar si orase ramase parca neschimbate de pe vremea incasilor. Un astfel de oras Aguas Calientes, situate pe varful dealului si care reprezinta intrarea principala in Machu Picchu. Orasul Cuzco, capitala neoficiala a regiunii, se deosebeste prin arhitectura coloniala, constructiile actuale fiind ridicate peste ruinele incase. Alte ruine din zona ce merita amintite sunt: Quenco, un fost adapost religios, construit intr-o stanca; Moray - gradini unde incasii cultivau plante si Ollantaytambo, unde inca se pot observa casele incasilor sub forma de ruine


.
Cina cu spectacol de tango argentinian    129 euro /adult
Include autocar local, cina si show, insotitor de grup.
Ne vom rasfata cu celebrele preparate cu specific argentinian: empanadas, faimoasa vita argentiniana care constituie ingredientul principal al multor feluri traditionale dar si cu minunatul desert Dulce de leche - o crema caramelizata de lapte si zahar, al carui gust legendar se spune ca este legat de soldatii lui Napoleon, care au uitat pe foc laptele cu zahar. Crema poate fi consumata ca atare, dar este totodata folosita pentru tot felul de prajituri. In timpul mesei vom admira un spectacol de tango argentinian, dans traditional inca din secolul al XIX - lea. Tangoul este dansul nascut in cartierele periferice ale orasului Buenos Aires si a fost ridicat la rang de arta de artistul numarul 1 al Argentinei, Carlos Gardel nascut pe 11 decembrie 1890 zi in care se sarbatoreste anual Ziua Nationala a Tangoului.


Ginga Tropical Show   119 euro/adult
Include transfer, spectacolul si cina.


Muntele Corcovado si Sugarloaf   169 euro/adult
Include autocar local, bilete de intrare, insotitor de grup.
Muntele Corcovado vegheaza solemn asupra tumultosului oras brazilian Rio de Janeiro. In trecut muntele a fost numit Pinaculo da Tentacao, ceea ce se traduce prin Varful Tentatiei. Acest nume are conotatii biblice si a fost ales de colonistii portughezi cu secole in urma. Mai tarziu muntele a fost numit Corocvado, nume care face referinta la forma sa ce te duce cu gandul la o cocoasa.
Muntele Corcovado este una din imaginile simbol ale Braziliei. Pe varful acestui munte se inalta statuia lui Iisus. Peisajul este unul de-a dreptul extraordinar, o vedere impresionanta asupra orasului Rio de Janeiro, dar si spre muntele Pao de Acucar si faimoasa plaja Copacabana.
Muntele Sugarloaf are o altitudine de 396 metri si se poate vedea de pe Muntele Corcovado oferind o vedere minunata asupra regiunii Rio.


vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Avion KLM Royal Dutch Airlines Bucuresti - Lima
Transport Avion KLM Royal Dutch Airlines Rio de Janeiro - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Circuit Expeditie in America de Sud Peru - Brazilia - Argentina, avion, 18zile, Toate locatiile, Argentina

Verifica tarife si disponibilitate